dinsdag 9 april 2013

Hoe verdient gemeente Zaanstad aan parkeergelden?

Welnu,

Vanmorgen moest ik in het centrum van Zaandam zijn, dus dan parkeer ik de wagen 'achter' het station van Zaandam. De rest loop ik dan via het station van Zaandam, naar het centrum toe. Goed, het parkeren kost er €1.50 per uur en aangezien ik er 2 uur wilde staan, gooide ik er €3,- in. Immers, als het allemaal uitloopt, wil je wel zeker weten dat je geen prent krijgt. Dus je gooit er (bijna) altijd teveel in.

Maar, als ik voorheen 'te vroeg' bij de auto terugkwam, terwijl ik nog tijd over had, maakte ik altijd een ander blij met 'gratis' parkeren. Zo aardig was ik altijd wel voor mijn mede-automobilist. Echter, dit dacht ik vanmorgen ook te doen toen ik te vroeg terugkwam: een ander blij maken met 45 minuten 'gratis' parkeren. Helaas kan dit niet meer. Want, tegenwoordig moet je je kenteken invullen voordat je je bonnetje krijgt, want het kenteken wordt OP het bonnetje geprint.

Het argument om ruilhandel op internet tegen te gaan, kan ik al deels onderuit halen. Als je op het parkeerbonnetje kijkt, zie je de straatnaam staan van de parkeerlokatie. Je kan dit bonnetje dus NIET gebruiken om een Limburger of een Fries, onder een gekregen parkeerprent uit te laten komen. Het enigste wat gemeente Zaanstad hier vooral mee tegengaat, is dat je je bonnetje doorgeeft aan de volgende parkeerder.

Die MOET dus een nieuw kaartje betalen, en die betaalt ook ruim teveel 'voor de zekerheid', want je wilt immers geen parkeerboete krijgen. Zo harkt gemeente Zaanstad een hoop extra geld binnen, want het zinloze Inverdan project heeft ze al geld genoeg gekost.

Tsja, gemeente Zaanstad.........................

De wagen stond hier geparkeerd (klikkerdeklik).

En hier het bewuste bonnetje. Op de plaats van de X'jes, staat het kenteken: